CapMan Growth perustaa uuden kasvu­sijoitusrahaston – ensimmäinen sijoitus äänenkäsittely­ohjelmistoja kehittävälle Neural DSP:lle

CapMan Growth perustaa uuden kasvusijoitusrahaston – ensimmäinen sijoitus äänenkäsittelyohjelmistoja kehittävälle Neural DSP:lle

Uusi rahasto etsii joukkoonsa lisää nopeasti kasvavia yrityksiä ja on saanut taustalleen sijoittajiksi Suomen menestyneimpiä yrittäjiä.

CapMan Growth on perustanut uuden kasvusijoitusrahaston, joka tekee vähemmistösijoituksia startup-vaiheen jo ohittaneisiin, merkittävään kasvuun ja kansainvälistymiseen tähtääviin yrityksiin. Rahastoon on ensimmäisellä varainhankintakierroksella kerätty 74 miljoonaa euroa ja sen tavoitekoko on 85 miljoonaa euroa.

“Suomesta löytyy paljon potentiaalia tässä growth-sijoitusluokassa, jossa yritykset ovat jo ohittaneet start-up vaiheen. Meillä on paljon hyviä yrityksiä ja taitavia yrittäjiä, joilla on vahva halu kasvaa ja osaavan pääoman avulla hyvät mahdollisuudet myös kansainväliseen menestykseen,” CapMan Growthin managing partner Juha Mikkola kertoo.

Uuden kasvusijoitusrahaston takana sijoittajina toimii kotimaisten institutionaalisten sijoittajien lisäksi joukko Suomen menestyneimpiä yrittäjiä, kuten Ilkka Paananen, Mikko Kodisoja, Aaro Cantell, Jarkko Veijalainen, Georg Ehrnrooth sekä useita muita merkittäviä suomalaisia yrittäjiä. Rahasto tekee kokoluokaltaan 3–20 miljoonan euron vähemmistösijoituksia 5–100 miljoonan euron liikevaihtoa tekeviin yrityksiin.

”Vähemmistösijoittaminen on hyvä vaihtoehto tilanteessa, jossa yhtiössä on meneillään esimerkiksi omistajavaihdos tai jossa lisäpääomilla voidaan merkittävästi nopeuttaa yhtiön kasvumahdollisuuksia. Koronavirustilanteen myötä yritykset tarvitsevat entistä enemmän osaavaa pääomaa luotsaamaan kasvua eteenpäin,” CapMan Growthin partner Antti Kummu sanoo.

Uusi rahasto jatkaa CapMan Growthin vuonna 2018 toimintansa aloittaneen ensimmäisen kasvurahaston menestystarinaa. Ensimmäisen rahaston 11 sijoituksesta on jo tehty muutama erinomainen irtautuminen, esimerkiksi Pohjoismaiden johtava Salesforce-partneri Fluido sekä televerkkojen optimointiohjelmistoja kehittävä Polystar. Lisäksi portfoliossa on useita nopeasti kasvavia yrityksiä kuten terveydenhoidon konserni Coronaria, ohjelmistorobotiikkayhtiö Digital Workforce Services sekä nanopinnoitteita valmistava Picosun.

Rahaston sijoitustoiminnasta vastaavat partnerit Juha Mikkola, Antti Kummu sekä uusimpana Heikki Vesterinen, joilla on yhteensä laaja kokemus kasvu- ja pääomasijoittamisesta. Kokonaisuudessaan tiimiin kuuluu seitsemän sijoitusammattilaista.

CapManin oma sijoitussitoumus rahastoon on 10 miljoonaa euroa.

Ensimmäsenä sijoituskohteena suomalainen äänenkäsittelyteknolgian huippu

Rahaston ensimmäinen sijoituskohde on suomalainen Neural DSP, joka luo huippuluokan äänenkäsittelyohjelmistoja ja -laitteita muusikoiden käyttöön. Vuonna 2018 perustettu yritys on vain muutamassa vuodessa noussut alansa kärkinimien joukkoon ja sen tuotteita käyttävät maailmanluokan huippuartistit. Yrityksen chileläiselle perustajalle Douglas Castrolle Neural DSP on jo toinen hänen Suomessa perustamansa kansainvälisesti menestynyt yritys.

”Neural DSP:ssä yhdistyy kaikki menestyvän yrityksen ainekset: kunnianhimoinen ja kokenut yrittäjä, ylivoimainen tuote, sekä maailmanluokan tiimi. Se, miten lyhyessä ajassa Neural DSP on noussut musiikkimaailman tietoisuuteen ja huippuartistien käyttöön, on huimaavaa”, kertoo CapMan Growthin sijoitusjohtaja Heikki Juntti, joka tunsi yrityksen jo entuudestaan oman soittoharrastuksensa takia.

”Olin kokeillut Neural DSP:n tuotteita aikaisemmin ja tiesin niiden olevan huippuluokkaa. Innostuin jo tästä syystä heti yrityksestä sijoituskohteena”, Juntti jatkaa.

CapMan Growth toimi lead-sijoittajana 5 miljoonan euron rahoituskierroksessa, johon osallistuivat lisäksi yrityksen aikaisemmat sijoittajat, sekä musiikki- ja teknologia-alan vaikuttajia.

”Arvioimme lukuisia vaihtoehtoja, mutta CapMan oli selvä valinta”, Neural DSP:n perustaja Douglas Castro kertoo. ”He ymmärsivät toimialan ja missiomme erittäin hyvin, minkä lisäksi heillä oli paras suunnitelma yrityksemme ja brändimme potentiaalin maksimointiin.”

Neural DSP:stä tulee sijoituksen myötä osa CapMan Growthin salkkua. Kohdeyhtiöitä kehitetään tiiviissä yhteistyössä yrittäjien kanssa keskimäärin 2–5 vuotta. Omistajayrittäjä säilyttää päätösvallan liiketoiminnassaan, ja sijoittaja tuo mukaan laajaa osaamista liiketoiminnan kehittämiseen sekä rahoitusta liiketoiminnan kasvattamiseen.

Lisätietoja:

Juha Mikkola, managing partner, CapMan Growth, p. +358 50 5900522
Douglas Castro, CEO & Founder, Neural DSP, p. +358 40 1504121

CapMan on johtava pohjoismainen aktiivista arvonluontityötä tekevä pääomasijoittaja. Tarjoamme laajan kirjon sijoitustuotteita ja palveluita. Olemme kehittäneet satoja yhtiöitä ja kiinteistöjä ja luoneet merkittävää arvoa viimeiset 30 vuotta yhtenä pääomasijoitusalan edelläkävijöistä Pohjoismaissa. Hallinnoimme yhteensä yli 3 miljardin euron pääomia ja tavoitteenamme on tarjota houkuttelevia tuottoja ja innovatiivisia ratkaisuja sijoittajille. Toimimme laajasti listaamattomalla markkinalla paikallisesti erikoistuneiden tiimien kautta. Nykyiset sijoitusalueemme kattavat vähemmistö- ja enemmistösijoitukset kohdeyhtiöihin, kiinteistösijoittamisen ja infrastruktuurisijoittamisen. Palveluliiketoimintaamme kuuluvat hankinta- ja ostotoiminnan, varainhankinnan sekä analyysi-, raportointi- ja varainhoidon palvelut. CapManin palveluksessa on noin 150 ammattilaista Helsingissä, Tukholmassa, Kööpenhaminassa, Lontoossa ja Luxemburgissa. Osakkeemme on listattu Helsingin pörssissä vuodesta 2001 lähtien. Allekirjoitimme YK:n vastuullisen sijoittamisen periaatteet (PRI) vuonna 2012. Lisätietoja osoitteessa www.capman.com/fi

Neural DSP
www.neuraldsp.com