Unikie ja Valmet Automotive kehittävät tulevaisuuden logistiikkaratkaisuja

CapMan Growthin kohdeyritys Unikie ja Valmet Automotive kehittävät Uudenkaupungin autotehtaalla uudenlaista logistiikkaratkaisua, jossa ajoneuvot etäohjataan valmistuslinjalta kuljetukseen automaattisesti, ilman kuljettajaa.

Unikien ratkaisu ei edellytä ajoneuvoilta autonomisen ajamisen ominaisuuksia. Autoja ohjaa Unikien tehdasalueelle luoma älykäs infrastruktuuri, jossa anturit ja pilvipohjainen tiedonkäsittely mahdollistavat ajoneuvon ja alueen välisen viestinnän.

Valmet Automotiven Uudenkaupungin tehtaalla olemme käyttäneet samaa automaattisen pysäköinnin teknologiaa, jota tulemme esittelemään johtavien autovalmistajien BMW:n, Fordin, Jaguar-Land Roverin, Volkswagen konsernin ja Mercedes Benzin autoissa automaailman merkittävimpiin tapahtumiin lukeutuvassa IAA Mobility 2021 -näyttelyssä Münchenissä 6.–12. syyskuuta. Uudessakaupungissa toimitaan teollisessa ympäristössä sisä- ja ulkotiloissa, ja testiajot ovat osoittaneet, että järjestelmä toimii luotettavasti erilaisissa sääolosuhteissa”, sanoo Vesa Kiviranta Unikien autoteollisuudesta vastaava liiketoimintajohtaja.

Lue lisää tästä Unikien tiedotteesta.