CapMan Growth -rahasto irtautuu menestyksellä Polystar OSIX AB:sta – ruotsalainen ohjelmistoyritys osaksi Elisa-konsernia

CapMan Growth -rahasto ja yhtiön muut omistajat ovat sopineet  myyvänsä omistuksensa ruotsalaisesta teleoperaattoreille verkkoanalytiikkaa- ja palveluita tarjoavasta Polystar OSIX Ab:sta suomalaiselle Elisa-konsernille. Yrityskauppa on 2017 perustetun CapMan Growth -rahaston jo kolmas menestyksekäs irtautuminen.  

Polystar myy ja markkinoi kansainvälisille teleoperaattoreille verkon valvonta- ja analytiikkaohjelmistoja. Yhtiön liikevaihto oli noin 395 miljoonaa Ruotsin kruunua 30.4.2019 päättyneellä tilikaudella. Yhtiön tuotteita käyttää yli 100 kansainvälistä teleoperaattoria maailmanlaajuisesti ja yhtiön tuotteet käsittelevät yli 100 miljardia tapahtumaa päivittäin. Polystarin pääkonttori sijaitsee Tukholmassa ja yhtiöllä on toimistot kaikilla tärkeillä markkinoilla, joissa työskentelee yli 200 ammattilaista. Kauppasumma on 70 miljoonaa euroa ja Elisa maksaa sen käteisellä, lisäksi järjestely sisältää enintään 5 miljoonan euron mahdollisen lisäkauppahinnan.

”Olemme erittäin tyytyväisiä sijoitukseemme Polystarissa. Yhtiö on vahvan yrittäjyyden ja kansainvälisen osaamisen aito  menestystarina. Yhtiön liikevaihto ja kannattavuus on kehittynyt systemaattisesti voimakkaan kansainvälistymisen avulla” CapManin Growth -rahaston Managing Partner Juha Mikkola sanoo.

Lisätietoja:

Juha Mikkola, managing partner, CapMan Growth, puh 050 590 0522, juha.mikkola@capman.com

CapMan Growth on kumppani eri kokoisille kasvuhakuisille yrityksille, jotka kaipaavat tuekseen niin pääomaa kuin osaamista kasvun toteuttamisessa ja yritysjärjestelyissä. CapMan Growth tekee vähemmistösijoituksia sekä listaamattomiin että listattuihin yhtiöihin, jotka toimivat riittävän suurilla markkinoilla ja joilla on mahdollisuus hyödyntää palvelu- ja ratkaisuinnovaatioitaan kotimarkkinoillaan tai myös kansainvälisesti. Sijoituskriteereitä ovat lisäksi ammattitaitoinen ja sitoutunut johto, todistettu liiketoimintasuunnitelma, kasvava liikevaihto, merkittävä markkinapotentiaali sekä uniikki kilpailuetu. CapMan Growth -rahaston tavoitteena on tarjota kohdeyhtiön kasvumahdollisuuksien ja omistusrakenteen kannalta optimaalisia sekä joustavia ratkaisuja ja yhtiötä edelleen kehittämällä saavuttaa merkittävää arvonnousua pitkäjänteisellä omistamisella.

CapMan on johtava pohjoismainen aktiivista arvonluontityötä tekevä pääomasijoittaja. Tarjoamme laajan kirjon sijoitustuotteita ja palveluita. Olemme kehittäneet satoja yhtiöitä ja kiinteistöjä ja luoneet merkittävää arvoa viimeiset 30 vuotta yhtenä pääomasijoitusalan edelläkävijöistä Pohjoismaissa. Hallinnoimme yhteensä yli 3 miljardin euron pääomia ja tavoitteenamme on tarjota houkuttelevia tuottoja ja innovatiivisia ratkaisuja sijoittajille. Toimimme laajasti listaamattomalla markkinalla paikallisesti erikoistuneiden tiimien kautta. Nykyiset sijoitusalueemme kattavat kohdeyhtiösijoittamisen, kiinteistösijoittamisen ja infrastruktuurisijoittamisen. Palveluliiketoimintaamme kuuluvat hankinta- ja ostotoiminnan, varainhankinnan sekä analyysi-, raportointi- ja varainhoidon palvelut. CapManin palveluksessa on noin 140 ammattilaista Helsingissä, Tukholmassa, Kööpenhaminassa, Lontoossa, Moskovassa ja Luxemburgissa.