CapMan Growth irtautuu Coronariasta, jatkaa Silmäaseman omistajana

CapMan Growth lehdistötiedote
19.5.2023 klo. 14:30

CapMan Growth Equity irtautuu Coronariasta, jatkaa Silmäaseman omistajana

Suomen suurimpiin terveysalan yrityksiin kuuluvan Coronarian omistuspohja muuttuu. CapMan Growth -ja Tesi irtautuvat Coronariasta, ja Cor Group kasvattaa omistustaan Coronariasta yhdessä yhtiön johdon sekä avainhenkilöiden kanssa yli 80 prosenttiin. Samassa yhteydessä CapMan tekee sijoituksen Silmäsemaan osana noin 40 miljoonan euron sijoituskierrosta, johon osallistuvat myös, Elo, Ilmarinen, Konstsamfundet sekä avainhenkilöt. Coronaria säilyy edelleen Silmäaseman suurimpana omistajana noin 80 % omistuksella.

CapMan Growth on yhtiön pääomistajan Cor Groupin ja Mandatum Asset Managementin (MAM) kanssa sopinut järjestelystä, jossa pääomistaja Cor Group kasvattaa osuuttaan Coronariasta. Capman Growthin irtautuessa yhtiöstä, MAM Growth Equity tiimin (MAM GE) hallinnoimien tuotteiden omistusosuus Coronariassa kasvaa myös, Järjestelyn myötä Cor Group omistaa yhtiöstä johdon ja avainhenkilöiden kanssa noin 82 %, MAM GE:n hallinnoimien tuotteiden osuuden ollessa noin 18 %.

”Olen erittäin kiitollinen, että olen saanut olla pitkään mukana rakentamassa tätä hienoa yhtiötä ja samalla myös oppimassa uutta ainutlaatuisilta yrittäjiltä. Suuri kiitos tässä vaiheessa erityisesti Teppo Lindénille, Ulla Näpänkankaalle, Marika Heikkalalle ja Jari-Pekka Kelhälle sekä koko muulle Silmäaseman ja Coronarian johdolle uskomattomasta työstä sodan, sote-uudistuksen, koronan sekä inflaation vaikeuttamassa ympäristössä.” kommentoi Antti Kummu, CapMan Growthin Managing Partner.

”Haluan kiittää CapMania ja Antti Kummua siitä, että meillä on ollut resursseja kasvaa valtakunnallisesti yhdeksi suurimmista terveysalan toimijoista sekä näönhuollon ja silmäterveyden markkinajohtajaksi. Liikevaihtomme on CapManin omistuksen aikana yli kolminkertaistunut 117 miljoonasta 358 miljoonaan. Samaan aikaan henkilöstömme määrä on kasvanut noin 1200 henkilöstä 4200:een”, kommentoi Coronarian toimitusjohtaja Teppo Lindén.

Irtautumisen jälkeen voitonjaossa olevassa CapMan Growth Equity Fund 2017 Ky -rahastossa on jäljellä viisi kohdetta.

Silmäaseman omistuspohja laajenee

CapMan Growth Equity II -rahasto on samassa yhteydessä tehnyt sijoituksen Silmäasemaan osana noin 40 miljoonan euron sijoituskierrosta, johon osallistuvat myös kotimaiset instituutiosijoittajat Elo, Ilmarinen ja Konstsamfundet sekä avainhenkilöt.

Coronaria jatkaa edelleen Silmäaseman pääomistajana noin 80 % omistusosuudella sijoituksen jälkeen. Sijoittajien ja avainhenkilöiden omistusosuus Silmäasemassa on sijoituksen jälkeen noin 20 %. Sijoituksen jälkeen yhtiön hallituksessa jatkaa Antti Kummu sekä uutena jäsenenä Timo Larjomaa.

Silmäasema on Coronarian tytäryhtiö ja Suomen johtava näönhuollon ja silmäterveyden asiantuntija, joka tarjoaa kaikki silmäterveyteen ja optiseen kauppaan liittyvät palvelut saman katon alta. Yhtiö on muutamassa vuodessa selkeästi vahvistanut markkina-asemaansa kotimaassa ja on saavuttanut markkinajohtajan aseman.

”Olen toiminut yli kolme vuotta Silmäaseman hallituksen puheenjohtajana ja ollut läheisesti mukana yhtiön kehityksessä. Olen hyvin vaikuttunut yhtiön ainutlaatuisesta konseptista, johdosta ja osaamisesta. Yhtiö on tänä aikana kasvanut lähes kaksinkertaiseksi ja alansa johtavaksi yhtiöksi sen kaikilla toiminta-alueilla. Tämä on hyvä pohja rakentaa kasvua,” kommentoi Antti Kummu.

”Silmäasema jatkaa vahvaa kasvua näkemisen ja silmäterveyden markkinassa. Uudet sijoittajat vahvistavat yhtiön omistusrakennetta ja mahdollistavat kasvupanostukset myös tulevaisuudessa. Lisäksi saamme uutta osaamista yhtiön kehittämiseen. Muutos omistuspohjassa ei tule muuttamaan operatiivista toimintaamme, kertoo Teppo Lindén.

Lisätietoja:
Antti Kummu, Managing Partner, CapMan Growth, +358 50 432 4486

Tietoa Coronariasta

Coronaria on Suomen merkittävimpiä terveysalan yrityksiä, joka tarjoaa monipuoliset näönhuollon, erikoissairaanhoidon, suun terveyden ja kuntoutuksen palvelut valtakunnallisesti. Kuntoutus- ja terapiapalveluissa Coronaria on Suomen johtava toimija. Coronarian tytäryhtiö Silmäasema on näönhuollon ja silmäterveyden markkinajohtaja Suomessa. Coronaria on osa suomalaista terveyden ja hyvinvoinnin yhtiöperhettä Cor Groupia. Vuonna 2022 Coronarian liikevaihto oli 358 miljoonaa euroa, ja henkilöstömäärä n. 4200.

Tietoa Silmäasemasta

Silmäasema on Suomen suurin näönhuollon ja silmäterveyden toimija. Näemme kokonaiskuvan niin asiakkaamme kohtaamisesta ja hoidosta, kuin suomalaisten silmäterveydestä. Silmäaseman yli tuhat näkemisen ja silmäterveyden ammattilaista hoitaa lähes miljoonaa asiakasta vuosittain. Silmäasemalla on lähes 150 optikkoliikettä ja silmälääkärikeskusta, 18 yksityistä silmäsairaalaa ja 7 julkisia silmäterveyspalveluita tarjoavaa yksikköä ympäri maan. Silmäaseman liikevaihto vuonna 2022 oli 203 miljoona euroa, ja henkilöstömäärä n. 1000.

Tietoa CapManista

CapMan on johtava pohjoismainen aktiivista arvonluontityötä tekevä pääomasijoittaja. Olemme kehittäneet satoja yhtiöitä ja kiinteistöjä ja luoneet merkittävää arvoa yli kolme vuosikymmentä yhtenä pääomasijoitusalan edelläkävijöistä Pohjoismaissa. Hallinnoimme yhteensä 5,1 miljardin euron pääomia ja tavoitteenamme on tarjota houkuttelevia tuottoja ja innovatiivisia ratkaisuja sijoittajille. Olemme asettaneet tavoitteita hiilidioksidipäästöjemme vähentämiselle Pariisin ilmastosopimuksen 1,5°C skenaarion mukaisesti. Toimimme laajasti listaamattomalla markkinalla paikallisesti erikoistuneiden tiimien kautta. Sijoitusalueemme kattavat vähemmistö- ja enemmistösijoitukset kohdeyhtiöihin, kiinteistösijoittamisen ja infrastruktuurisijoittamisen. Tarjoamme lisäksi varainhoitoa. Palveluliiketoimintaamme kuuluu hankinta- ja ostotoiminnan palvelut. CapManin palveluksessa on noin 180 ammattilaista Helsingissä, Tukholmassa, Kööpenhaminassa, Oslossa, Lontoossa ja Luxemburgissa. Osakkeemme on listattu Helsingin pörssissä vuodesta 2001 lähtien. Lisätietoja osoitteessa www.capman.com/fi