CapMan Growthin portfolioyhtiö Cloud2 yhdistää voimansa tanskalaisen AWS-konsulttiyhtiö KeyCoren kanssa

Kaksi vahvaa pilvitaloa lyö kättä, kun Cloud2 ostaa tanskalaisen KeyCoren. Yrityskauppa mahdollistaa Cloud2:n kasvun uusille pohjoismaisille markkinoille ja tarjoaa näin asiakkaille laajemman portfolion pilvipalveluissa.

Yhdistyminen kasvattaa molempien muskeleita. Cloud2 vahvistuu KeyCoren vankalla AWS asiantuntemuksella, KeyCore taas pystyy tarjoamaan asiakkailleen entistä monipuolisempia

palveluita saman katon alta. Jatkossa kokonaisuudessa työskentelee yli 100 kovan tason ammattilaista Helsingissä, Tampereella, Kööpenhaminassa ja Aarhusissa. Yhtiöt tulevat jatkamaan toimintaansa nimellä Cloud2.

”Tämä on hyvä esimerkki kuinka CapMan Growthissa autamme portfolioyhtiöitämme kansainvälistymisessä”, toteaa CapMan Growthin partneri Heikki Juntti. ”Yrityskulttuurien yhteensopivuutta yrityskaupoissa ei voi korostaa liikaa, ja olemmekin hyvin iloisia, että löysimme kohteen, jonka arvot ja visio sopivat hyvin yhteen Cloud2:n kanssa.”

KeyCore on pitkälle erikoistunut Amazon Web Services -palveluntarjoaja ja Tanskan johtava AWS-konsulttiyhtiö. Cloud2:n osaaminen kattaa useat eri pilviympäristöt (Azure, AWS, Google Cloud Platform) ja yritys tunnetaan kyvystään rakentaa tehokkaita ja turvallisia pilviratkaisuja.

“Yhdistyminen on molemmille hyvä veto, sillä vahvuutemme täydentävät harvinaisen hyvin toisiaan. Uskomme, että yhdessä pystymme tuomaan uusia teknologioita ja palveluita asiakkaillemme sekä laajentamaan heidän vaihtoehtojaan pilvimarkkinoilla.”, sanoo Cloud2:n CEO Henri Grönlund.

KeyCoren ostamalla Cloud2 tuo Suomen IT-markkinaan rytinällä uutta AWS-erikoisosaamista ja tulee tähtäämään samalla harvinaiseen AWS Premier kumppanuustasoon. Tanskalaiset asiakkaat pääsevät puolestaan hyödyntämään Cloud2:n kovan luokan multi-cloud -kokemusta ja näkemyksiä eri pilvialustojen mahdollisuuksista.

“Tuomme uusille markkinoille pilvenhallintamallin palveluna, jolle on Suomessa ollut todella paljon kysyntää. FinOps-toiminteen avulla autamme hyödyntämään hyväksi havaittuja tapoja pilven kustannusten hallintaan ja Spotter-työkalun avulla lisäämme läpinäkyvyyttä pilveen. Managed Cloud ja Platform Engineering -palveluiden avulla tarjoamme ketterää jatkuvuutta asiakkaiden pilviympäristöjen operointiin”, Grönlund listaa.

“Tavoitteenamme Tanskassa on paitsi vahvistaa edelleen asemaamme johtavana AWS-kumppanina, myös vastata yhdessä asiakkaiden kasvavaan kysyntään tarjota monipilvipalveluita. Tämä tarkoittaa investointeja Azure – ja Google Cloud kyvykkyyksien rakentamiseen Tanskassa”

“Business as unusual” eli yrityskulttuuri, jolla muutetaan maailmaa

Yhdistyminen ajatuksena alkoi kiinnostaa puolin ja toisin, sillä yritysten kulttuuri ja arvot muistuttavat paljon toisiaan. Se luo jämäkän pohjan yhteiselle tulevaisuudelle.

“Uudistamme IT-kenttää, teemme töitä läpinäkyvästi ja vältämme korporaatiopokkurointia. Meille on tärkeää, että asiakas saa arvoa pilvestä turvallisesti, tehokkaasti ja nopeasti”, Grönlund tiivistää.

“Matka on vasta alussa ja nyt tulemme keskittymään yhteisen kulttuurin ja toimintatapojen hiomiseen. Asiakkaat saavat meiltä saman suoraviivaisen asenteen ja korkean laadun kuin ennenkin, mutta sen päälle vielä rutkasti uutta osaamista.”

Lisätietoja:

Heikki Juntti, Partner, CapMan Growth, +358 40 556 8899, heikki.juntti@capman.com

Henri Grönlund, CEO, Cloud2, +358 40 733 0163, henri.gronlund@cloud2.fi

Cloud2 on perustettu vuonna 2017, ja sillä on ollut ennen yrityskauppaa noin 80 työntekijää. AWS-, Azure- ja GCP-sertifioidut asiantuntijat vievät asiakkaita pilveen mm.

energia- ja koulutusalalla sekä teollisuudessa. Palveluvalikoimaan kuuluvat laajasti mm.

pilvimigraatiot ja modernisoinnit, ylläpito ja valvonta sekä pilven tietoturva.

KeyCore on vuonna 2011 perustettu tanskalainen johtava AWS-konsulttitalo. Sen Kööpenhaminan ja Aarhusin toimistoissa työskentelee yhteensä noin 40 henkilöä. Palveluihin kuuluvat mm. pilvimigraatiot ja -ylläpito, sovelluskehitys ja IoT.

CapMan Growth on johtava pohjoismaalainen kasvusijoittaja, joka tekee merkittäviä vähemmistösijoituksia vahvaan kasvuun ja kansainvälistymiseen tähtääviin yrityksiin. CapMan Growth on osa CapMania joka on johtava pohjoismainen aktiivista arvonluontityötä tekevä pääomasijoittaja. Lisätietoja osoitteessa www.capman.com/fi