CapMan Growth tukemaan monipilvitalo Cloud2:n voimakasta kasvua

CapMan Growthista tulee monipilviympäristöjen kehittämiseen ja hallintaan erikoistuneen Cloud2:n vähemmistöomistaja. Yritysten pilvisiirtymä on vauhdittanut helsinkiläisen Cloud2:n voimakkaaseen kasvuun, ja yhtiöllä on ainutlaatuista osaamista niin Amazon AWS:n, Microsoft Azuren kuin Google Cloudin pilviympäristöistä. 

Cloud2:n tarjoaman keihäänkärkenä on ollut toiminnan alusta asti monipilviosaaminen. Suurin osa isoimmista yrityksistä hyödyntää nykyään tutkitusti vähintään kahta julkipilveä. CapMan Growth uskoo vahvasti julkipilvimarkkinan kasvuun ja Cloud2:n monipuoliseen osaamiseen.

– Cloud2:n monipilvitarina on ainutlaatuinen. Yhtiö on ymmärtänyt ajoissa yritysten pilvisiirtymän tarpeet ja hyödyt, ja rakentanut Suomen mittakaavassa poikkeuksellista konsultointi-, palvelu- ja teknologiaosaamista. Cloud2:lla on todella vahvat kumppanuudet kaikkien suurimpien pelureiden Amazonin, Googlen ja Microsoftin kanssa, ja lähdemme innolla tukemaan Suomen parhaan multicloud-talon kasvua, kommentoi CapMan Growthin partneri Heikki Juntti

Vuonna 2017 perustetun Cloud2:n kaikki nykyiset omistajat jatkavat normaalisti yhtiön toiminnassa mukana ja pysyvät omistajina. 

– On upeaa saada CapMan Growthin kaltainen toimija tukemaan ja vauhdittamaan Cloud2:n ja asiakkaidemme kasvutarinaa. Unelmamme on ollut alusta asti auttaa asiakkaitamme siirtymään pilveen ja menestymään siellä paremmin. Rakennamme samalla Suomeen tyytyväisempiä it-asiakkuuksia pitämällä työntekijöistämme huolta. Nyt saamme jatkaa unelmamme parissa itsenäisenä ja riippumattomana toimijana, mutta entistäkin vankemmalla perustalla, Cloud2:n toimitusjohtaja ja yksi perustajista Henri Grönlund kertoo. 

Huippuosaajat ja poikkeuksellinen kulttuuri Cloud2:n suurimmat voimavarat

Cloud2 on halunnut rakentaa toimintansa alusta lähtien vahvaa yrityskulttuuria, joka näkyy niin henkilöstön hyvinvoinnissa kuin asiakkaiden tyytyväisyydessä. 

– Cloud2:n poikkeuksellinen yrityskulttuuri näkyy kaikessa yhtiön tekemisessä halki organisaation. Parhaat monipilviarkkitehdit ovat hakeutuneet Cloud2:lle toistensa seuraan ja muodostavat erittäin tiiviin ja osaavan yhteisön, jossa on vahva yhteishenki. Toimitusjohtaja Henri Grönlund valittiin puolestaan vuonna 2020 vuoden toimitusjohtajaksi Helsingin Kauppakamarin toimesta. Haluamme edesauttaa osaltamme sitä, että Cloud2 on jatkossakin Suomen paras työpaikka pilviosaajille, CapMan Growthin Juntti jatkaa.

Tähtäimessä monipuolinen kasvu

Cloud2 työllistää tällä hetkellä noin 60 henkeä, ja sillä on yli 100 asiakasta. Yhtiön tavoitteena on tuplata molemmat luvut seuraavan 1–2 vuoden aikana. Tämän vuoden liikevaihtoennuste on noin 11–12 miljoonaa euroa. 

Palveluliiketoiminnan ohella Cloud2 julkisti pilviympäristöjen kokonaishallintaan tarkoitetun Spotter-sovelluksentyökalun. Sen tavoitteena on ratkaista yritysten pilvenhallinnan moninaiset haasteet pilviympäristöjen käytön kasvaessa.

– Kun pilvisiirtymistä tulee yrityksille arkipäivää, pilvijärjestelmien käytön tehostaminen nousee seuraavien vuosien aikana it-osastojen keskeiseksi tehtäväksi. Suoraan AWS:n, Azuren ja Googlen rajapintoihin kytkeytyvä Spotter on innovaatio, joka parantaa etenkin kustannustietoisuutta pilviympäristöstä. CapManin mukaantulo antaa meille entistä enemmän kykyä tämänkaltaiseen innovointiin, kasvuun ja myös tulevaan mahdolliseen kansainvälistymiseen, Cloud2:n Grönlund kertoo. 

Lisätiedot

Henri Grönlund, toimitusjohtaja, Cloud2, +358 40 733 0163, henri.gronlund@cloud2.fi 

Heikki Juntti, partneri, CapMan Growth, +358 40 556 8899, heikki.juntti@capman.com

Cloud2 on helsinkiläinen pilvitalo, joka haastaa perinteiset julkipilvimarkkinan toimijat ketterän kapinallisesti. Cloud2:n toiminnan ytimessä ovat vahva henkilöstöön ja innovointiin panostava yrityskulttuuri sekä laaja hybrid- ja multipilviosaaminen. Yritys toimii tasapuolisesti niin AWS:n, Azuren kuin Googlenkin kanssa. Palveluihin lukeutuvat muun muassa pilvipalveluiden käytännön suunnittelu, hallinta ja ylläpito sekä kehitys. Cloud2:n asiakkaita ovat muun muassa Barona, Neste ja Yliopiston Apteekki.”

CapMan Growth on johtava pohjoismaalainen kasvusijoittaja, joka tekee merkittäviä vähemmistösijoituksia vahvaan kasvuun ja kansainvälistymiseen tähtääviin yrityksiin. CapMan Growth on osa CapMania joka on johtava pohjoismainen aktiivista arvonluontityötä tekevä pääomasijoittaja. Olemme kehittäneet satoja yhtiöitä ja kiinteistöjä ja luoneet merkittävää arvoa yli kolme vuosikymmentä yhtenä pääomasijoitusalan edelläkävijöistä Pohjoismaissa. Hallinnoimme yhteensä yli 5 miljardin euron pääomia ja tavoitteenamme on tarjota houkuttelevia tuottoja ja innovatiivisia ratkaisuja sijoittajille. Olemme sitoutuneita asettamaan tavoitteita hiilidioksidipäästöjemme vähentämiselle Pariisin ilmastosopimuksen mukaisesti. Toimimme laajasti listaamattomalla markkinalla paikallisesti erikoistuneiden tiimien kautta. Sijoitusalueemme kattavat vähemmistö- ja enemmistösijoitukset kohdeyhtiöihin, kiinteistösijoittamisen ja infrastruktuurisijoittamisen. Tarjoamme lisäksi varainhoitoa. Palveluliiketoimintaamme kuuluvat hankinta- ja ostotoiminnan sekä analyysi-, raportointi- ja back office -palvelut. CapManin palveluksessa on noin 180 ammattilaista Helsingissä, Tukholmassa, Kööpenhaminassa, Oslossa, Lontoossa ja Luxemburgissa. Osakkeemme on listattu Helsingin pörssissä vuodesta 2001 lähtien. Lisätietoja osoitteessa www.capman.com/fi