CapMan Growth sijoittaa ympäristöteknologiayritys Tanaan

CapMan Growth lehdistötiedote
3 huhtikuuta 2024 klo 14:00

CapMan Growth sijoittaa ympäristöteknologiayritys Tanaan

CapMan Growth Equity III -rahasto tekee ensimmäisen sijoituksensa sijoittaessaan ympäristöteknologiayritys Tanaan. Tana on kasvanut viime vuosina voimakkaasti yhdeksi globaaleista markkinajohtajista jätteiden esikäsittelytuotteissa, ja sen tarjoamat ratkaisut toimivat keskeisessä roolissa kiertotalouden mahdollistajina. CapMan Growth tekee sijoituksensa yhdessä tiimin pitkäaikaisen teollisen neuvonantajan, Normet Groupin pääomistajan Aaro Cantellin, sekä Keskinäisen Työeläkevakuutusyhtiö Elon kanssa, ja se on jälleen yksi erinomainen esimerkki tiimin sijoitusstrategian kyvystä muuntautua erilaisten kasvuyritysten tarpeisiin.

Tana tarjoaa asiakkailleen älykkäitä laitteita ja ratkaisuja kiinteän jätteen käsittelyyn. Yhtiön tuotetarjoama koostuu materiaalien kierrätyksen mahdollistavista laitteista, kuten repijöistä ja seuloista, sekä kaatopaikkajyristä. Koneiden lisäksi tarjoamaa täydentävät laitteisiin liittyvät varaosat, palvelut sekä digitaaliset etävalvontajärjestelmät. Yhtiö palvelee asiakkaitaan yli 50 maata kattavan jakelijaverkostonsa kautta.

Tanan tuottamat ratkaisut auttavat ihmiskuntaa ratkaisemaan yhtä sen tämän hetken suurimmista haasteista: materiaalien kierrätyksen sekä uudelleenkäytön osuuden lisääminen jätemäärien jatkuvasti kasvaessa. Laadukkaan tuotetarjoamansa myötä Tana on kyennyt ylläpitämään noin 20 %:n vuotuista liikevaihdon kasvuvauhtia jo useiden vuosien ajan säilyttäen samalla erinomaisen kannattavuustason. Maaliskuun lopussa päättyneellä tilikaudella yhtiön arvioidaan ylittävän 65 miljoonan euron liikevaihdon. Kaupan osapuolten yhteisenä tavoitteena on investoida liiketoiminnan voimakkaaseen kasvuun myös tulevaisuudessa.

CapMan Growth tekee sijoituksensa Tanaan yhdessä pitkäaikaisen teollisen neuvonantajansa, kaivosteknologiaratkaisuja toimittavan Normet Groupin pääomistaja Aaro Cantellin kanssa. Normet-taustansa myötä Cantellilla on erittäin vahva, lähes 20 vuoden kokemus nopean kasvun synnyttämisestä samankaltaisella toimialalla, ja hän tuleekin ottamaan aktiivisen roolin Tanan tulevan kasvun tukemisessa hallituksen puheenjohtajan roolissa. Osaamispanoksensa lisäksi Cantell tekee myös merkittävän sijoituksen yhtiöön. Cantellin lisäksi sijoittajakonsortiota täydentää Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Elo sekä yhtiön operatiivisen johdon merkittävät sijoitukset. Yhtiön pitkäaikainen omistaja Kari Kangas perheineen jatkaa edelleen yhtiön suurimpana omistajana.

”Olen todella innoissani mahdollisuudestamme päästä kehittämään Tanaa kohti globaalia markkinajohtajuutta yhdessä Aaron, Elon, yhtiön johdon sekä pitkäaikaisen omistajan Kari Kankaan kanssa. Materiaalien kierrätys ja uudelleenkäyttö on globaalisti nopeasti kasvava toimiala, ja yhtiö on pitkän historiansa aikana osoittanut kykynsä innovoida sekä kasvaa kannattavasti turbulentista toimintaympäristöstä huolimatta”, sanoo Tomi Alén, CapMan Growthin Tana-sijoituksesta vastaava partneri.

”Tana on ollut intohimoni lähes 30 vuoden ajan ja palkinnut minua monella tavalla. Lasteni intohimojen ollessa toisaalla, ja voimakkaan kasvun strategiamme vaatiessa entistä enemmän kokemusta ja pääomaa, kumppanuus CapMan Growthin kanssa sopi suunnitelmiini loistavasti. On todella mielenkiintoista jatkaa edelleen mukana kasvutarinassa alalla, jossa on valtava kasvupotentiaali ja jossa työmme on aidosti merkityksellistä”, sanoo Kari Kangas, Tanan pääomistaja.

”Olen iloinen mahdollisuudesta päästä mukaan Tanan kasvutarinaan. Olen seurannut Tanan vakuuttavaa kehitystä pitkään, ja näen siinä paljon samaa kehityspotentiaalia kuin Normetissa aikoinaan. Uskon, että voin omalta osaltani auttaa yhtiön johtoa uudistumisen ja kannattavan kasvun tiellä,” sanoo Aaro Cantell, CapMan Growthin pitkäaikainen teollinen neuvonantaja, joka on kasvattanut Normetin yli 10-kertaiseksi reilussa 15 vuodessa noin 500 miljoonan euron liikevaihdon tasolle.

”Tämä sijoitus mahdollistaa Tanalle entistäkin nopeamman kasvun. On hienoa saada kokeneita sijoittajia ja lisää teollista osaamista kasvutarinamme tueksi”, sanoo Kalle Saarimaa, Tanan toimitusjohtaja.

CapMan Growth on johtava suomalainen kasvusijoittaja, joka tekee merkittäviä vähemmistösijoituksia 10–200 miljoonan euron liikevaihtoa tekeviin yrittäjävetoisiin kasvuyrityksiin. Tarjoamme yrittäjille tapauskohtaisesti osairtautumisen sekä tuemme kasvua ja kansainvälistymisetä. Olemme olleet mukana rakentamassa mm. Coronariaa, Cloud2:sta, Digital Workforcea, Fennoaa, Fluidoa, Neural DSP:tä, Picosunia, Sofigatea, Silmäasemaa sekä Unikieta.

Lisätietoja:

Tomi Alén, partner, CapMan Growth, +358 50 412 1947

CapManista

CapMan on johtava pohjoismainen aktiivista arvonluontityötä tekevä pääomasijoittaja. Olemme kehittäneet satoja yhtiöitä ja kiinteistöjä ja luoneet merkittävää arvoa yli kolme vuosikymmentä yhtenä pääomasijoitusalan edelläkävijöistä Pohjoismaissa. Hallinnoimme yhteensä yli 5 miljardin euron pääomia ja tavoitteenamme on tarjota houkuttelevia tuottoja ja innovatiivisia ratkaisuja sijoittajille mahdollistamalla muutoksia rahastojemme sijoituskohteissa. Esimerkkinä tästä olemme asettaneet tavoitteita hiilidioksidipäästöjemme vähentämiselle Pariisin ilmastosopimuksen 1,5°C skenaarion mukaisesti ja sitoutuneet nettonollapäästöihin vuoteen 2040 mennessä. Toimimme laajasti listaamattomalla markkinalla paikallisesti erikoistuneiden tiimien kautta. Sijoitusalueemme kattavat kiinteistö-, infrastruktuuri- ja luonnonvarasijoittamisen, sekä vähemmistö- ja enemmistösijoitukset kohdeyhtiöihin. Tarjoamme lisäksi varainhoitoa. Palveluliiketoimintaamme kuuluu hankinta- ja ostotoiminnan palvelut. CapManin palveluksessa on noin 200 ammattilaista Helsingissä, Jyväskylässä, Tukholmassa, Kööpenhaminassa, Oslossa, Lontoossa ja Luxemburgissa. Osakkeemme on listattu Helsingin pörssissä vuodesta 2001 lähtien. Lisätietoja osoitteessa www.capman.com/fi